Arbre_01“Els arbres no ens deixen veure el bosc”

No serà per casualitat que aquesta frase s’ha utilitzat, s’utilitza i s’utilitzarà en multitud d’ocasions per il·lustrar diferents situacions; en aquest cas em vull referir a la necessitat que tenim de prendre’ns un respir, uns moments per relaxar-nos i veure les coses amb més perspectiva.

Això ens permetrà tenir una major visió de les nostres responsabilitats, els nostres estudis, la nostra empresa, el nostre negoci o de les nostres tasques.

Si m’ho permets t’explico una petita història…


Hi havia una vegada dos llenyataires al bosc tallant llenya amb les seves respectives serres.

Un d’ells, incansable, serrava un arbre i després un altre i un altre i un altre, gairebé sense parar per beure una mica d’aigua i eixugar-se la suor del front. Però al final del dia es va adonar que no havia tallat ni la meitat de llenya que la que havia tallat l’altre llenyataire; el qual, de tant en tant parava uns minuts i s’asseia a descansar sota l’ombra d’un arbre.

El primer i incansable llenyataire no comprenia com ell, treballant sense parar durant tota la jornada, tallava menys llenya que l’altre llenyataire.

Saps el que feia el segon llenyataire mentre es parava a descansar? …

¡Afilava la seva SERRA!


Aquesta història ens ensenya que massa sovint oblidem que NO per treballar més temps, obtenim millors resultats.

És bo que, de la mateixa manera que feia el segon llenyataire, ens parem a ‘Esmolar la serra’. És a dir, parem una mica, ens seiem i dediquem a ‘Esmolar’ la nostra principal eina: EL NOSTRE CERVELL …

O dit d’una altra manera, ens parem a reflexionar, a investigar, a estudiar, a formar-nos, a planificar, etc.

No dubtis ni un moment en què això farà que els resultats millorin i augmentin de forma gairebé miraculosa.

En aquest blog trobaràs informació separada en diferents seccions del que fem i com ho fem. També trobaràs petites “càpsules formatives” que creiem d’interès per ajudar-te a aplanar el camí, treure les pedres, per evitar que ensopeguis on altres em ensopegat.

Per mínima que sigui la part que aconseguim contribuir al teu èxit personal, ens donarem per satisfets.

Ok_01

Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail