Entre el 8 i 11 de gener s’acaba de celebrar a Las Vegas l’edició anual del CES (Consumer Electronics Show). Una de les fires més importants del món, possiblement la número u, dels sectors de la innovació tecnològica, on les empreses presenten els seus invents més innovadors i revolucionaris.

Poc a veure amb la primera mostra que es va celebrar el 1967, en aquests més de cinquanta anys podríem parlar d’invents que ja han passat a la història, d’altres que els hem modificat i millorat constantment i, fins i tot, bastants que no han acabat de veure mai la llum. Pot ser per falta de comercialització, per ser superats per un altre invent que se’ls ha menjat o, simplement, encara no estem preparats. Els més mal pensats hi afegim una raó: Per que no interessa a segons qui! Recordeu el cotxe que funcionava amb aigua?

Aquests tres dies s’han presentat moltíssimes novetats, destacaríem les que més han cridat l’atenció, com és l’‘Elevate’, el cotxe trepador de Hyundai. L’empresa asiàtica va mostrar als assistents el seu darrer i més innovador model. Es tracta d’un automòbil on les rodes també serveixen com a braços articulats, la qual cosa li dóna la facilitat de pujar i baixar la cabina en què es transporten els passatgers i fins i tot grimpar muntanyes amb molt desnivell.

Un altre dels protagonistes, i que segurament podrem tenir més aviat a les nostres mans, va ser China Royole amb el seu mòbil flexible, el FlexPai. Podrem passar fàcilment d’una mida tàblet a una de mòbil petitó per guardar-lo a la butxaca, i a la inversa. I si parlem de flexibilitat, LG ho ha exagerat amb la OLED TV R, visualment com una Smart TV estàndard però que si et convé es pot guardar enrotllada en un calaix fins que la tornis a necessitar, com una cortina estore. Pels amants dels espais minimalistes i diàfans, que també busquen reproduccions de gran format! Amb butxaca gens minimalista, gens diàfana i de gran format!

Millores en el sector de l’Oci, importants avenços en medicina o per a persones amb mobilitat reduïda, comunicacions impossibles, tecnologies futuristes,… una mica de tot. Però si trobem un vincle transversal i en el que tothom hi està pendent, és la robòtica. Més exactament en el que nosaltres n’anomenem robots. Els C3PO d’Star Wars o en twiki d’en Buck Rogers són pràcticament una realitat. L’evolució a passes agegantades en els processadors interns més que en la fisonomia, converteixen aquestes «màquines» en objectes autònoms amb els que podem interactuar, posseeixen una gran capacitat d’autoaprenentatge, i la falta de sentiments seria la principal manca per a la seva humanització definitiva. Possiblement aquest és el motiu pel que algunes companyies ja pensen en la versió mascota.

Naturalment, com molts venen pronosticant, encara hi haurà més llocs de feina que seran ocupats per aquests robots; valorant efectivitat i producció; oblidant confiança i sensibilització. No és d’estranyar, que quan anem a certs llocs ens hi trobem un personal cada vegada més fred, quadriculat i gens empàtic. Només pensem en aquell senyor o senyora de la finestreta… per no posar exemples. Tot plegat, pot ser hi ha humans cada dia més robots, totalment a la inversa del que trobem a la CES.

L’any vinent més i millor, solen dir tots els esdeveniments d’aquests tipus. Moltes inversions; infinits projectes; hores, dies, setmanes o mesos donant voltes a les idees… però d’aquí un any possiblement presentin alguna novetat que ara mateix veuríem impossible.

CES2019, El futur era ahir…
Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail
Etiquetat a:                                    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *