No sorprendrem a ningú dient que la informació digital és un dels actius més valuosos de qualsevol empresa, avui en dia. Protegir-la és fonamental i, per això, és molt important la gestió de les còpies de seguretat, assegurant la seva recuperació, en cas de necessitat.

Disposar de backups ens pot ser útil davant diferents incidències, per a recuperar els sistemes informàtics i les nostres dades. Des d’una catàstrofe informàtica, per causes naturals o humanes, passant per restaurar arxius eliminats accidentalment, corromputs o infectats per un virus informàtic, o un llarg etcètera, malauradament en constant augment.

Les dades emmagatzemades en format digital són més fràgils i vulnerables del que pensem. Ordinadors i servidors locals, discos durs externs, DVD’s, pendrives i altres formes bàsiques d’emmagatzematge tenen una fiabilitat limitada. La informació allotjada en aquests emmagatzematges pot ser destruïda o alterada per moltes causes:

  • Virus. És possiblement el motiu més freqüent de pèrdua d’informació digital. Els virus poden afectar els equips informàtics de moltes formes i exigeixen una vigilància constant.
  • Atacs informàtics. Qualsevol és potencial víctima de hackeig i assalts de pirates informàtics. Les mesures de seguretat convencionals de les empreses poden ser insuficients.
  • Accidents. Incendis, inundacions i qualsevol altre accident poden afectar ordinadors i servidors i destruir la informació que custodien localment.
  • Robatoris. Les empreses pateixen robatoris, i en concret d’equips informàtics. Implicant la pèrdua de material informàtic que contingui dades importants.
  • Errades humanes. En moltes ocasions, un mal ús dels equips produeix l’esborrament d’informació i pot ocasionar que la vostra empresa pateixi una pèrdua sensible o irreparable.

A mesura que el volum de dades creix, aquests riscos augmenten i compliquen la gestió de la informació. Això fa necessari plantejar una estratègia que doni garanties i confiança en qualsevol circumstància.

Sense dubte, la forma més segura de fer-ho: crear còpies de seguretat de servidors en el núvol.

Les còpies locals, internes o externes, faciliten i agilitzen la recuperació, però el seu risc potencial és molt gran. Si analitzem les principals causes de pèrdua d’informació, és fàcil deduir que en casos de destrucció o robatori, només disposar de backups fora de les vostres instal·lacions, és garantia de supervivència d’aquestes.

Conscienciats de la necessitat de disposar de còpies de seguretat, és imprescindible un control constant que aquestes s’executin correctament. Si no realitzem un seguiment periòdic adequat, la tranquil·litat que els backups es fan automàticament, pot originar un disgust el dia que és necessari recuperar-les i comprovar que no els tenim actualitzades o completes.

Naturalment, a Cesi, com a serveis informàtics integrals, us podem gestionar, tant les còpies al núvol, com el seu control regular d’execució, en condicions molt competitives.

Còpies de seguretat, essencials!
Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *