La globalització, tan de moda actualment, s’accentua en l’àmbit tecnològic. Un exemple simple, el dilluns ens despertàvem amb un ti “Google es recupera d’una caiguda mundial dels serveis de YouTube, Gmail i snapchat”. Un error que es va originar als Estats Units va fer que la meitat de la capacitat de xarxa deixés de funcionar provocant que els serveis de Google fossin més lents. És allò de: Estornuden a Alaska i ens moquem a Figueres.

El cas de google, producte d’un error de configuració accidental al realitzar uns petits canvis interns del gegant de la xarxa, ha coincidit en el temps amb decisions polítiques a escala de grans companyies, paral·lelament a grans potències mundials com són USA i la Xina. El veto de Trump a Huawei i les reaccions provocades, sembla que on poden repercutir més és a Europa. I és que la cinquena generació de mòbils, 5G, pot esdevenir una arma molt potent per a qui la domini. És indiferent i irrellevant que et gastis uns diners en un terminal que en qualsevol moment pot deixar de funcionar o de rebre servei, per les decisions polítiques que es prenen mentre dormim.

Un món global, on la part beneficiosa s’escampa ràpidament, i els problemes instantàniament. Lluny queden les novetats socials i tecnològiques que veiem a les pel·lícules i anys més tard ens arribaven. Es va endarrerir molt l’arribada dels canals de pagament, però en poc temps del Plus a Movistar, Wuaki/Rakuten, Netflix, Hbo, Prime Video,… i ben aviat el nou canal, combinació de Disney, Fox i Marvel, i molts altres que canviaran el sector de l’oci.

Les virtuts i els perills de la globalització, han de fer que no ens oblidem dels serveis locals i de proximitat. Les empreses que tens al costat de casa, on t’atenen persones, parlen el teu llenguatge i els qui quan tens un problema, sempre hi són. Per res hem de renunciar a les grans empreses, però tampoc oblidar als petits que ens acompanyen en el dia a dia.

Sabem del que parlem, com a empresa de serveis informàtics amb una llarga trajectòria al darrera, hem viscut l’evolució del mercat, del sector i dels clients. I molt més que canviarà, però la confiança, la qualitat i el servei, són la nostra diferència.

Tots hem de ser conscient que, de ben segur, només estem veient la punta de l’iceberg. Nous formats, noves eines, noves opcions laborals, … o fins i tot l’adaptació d’idees vintage, marcaran el futur. Un futur global, però que depèn dels que tenim al costat.

De globalització i futurs…
Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *