La digitalització del món ha portat moltes coses, teòricament bones, pels clients de la banca. Col·lateralment, han aparegut un nou tipus de proveïdors de serveis que molts usuaris no saben ni que existeixen, ni quina funció compleixen. Algunes d’aquestes entitats estan legitimades per la 2a Directiva de Serveis de Pagament del Parlament Europeu, més coneguda com PSD2, tenen la possibilitat d’establir una relació directa amb els clients. Poden realitzar transaccions en el seu nom i accedir a la informació d’aquestes.

Aquesta nova normativa PSD2 entra en vigor el 14 de setembre, amb la qual es regulen els serveis de pagament i transaccions en línia en l’àmbit europeu, afectant tant els bancs com a les empreses proveïdores d’aquests serveis. L’adaptació a aquesta normativa s’està realitzant amb diferents velocitats d’adaptació depenent dels diferents proveïdors de serveis i dels procediments específics (ús del mòbil, app pròpia del banc, etc.).

Les carregoses targetes de coordenades o la utilització del CVV per confirmar un pagament, desapareixen. L’obligatorietat de fer-ho mitjançant el mòbil o mesures biomètriques, com l’empremta dactilar, quan fem una operació online, en seran els substituts. Ens estalviarem les redireccions als paycash bancaris d’algunes webs, facilitant les gestions i a l’hora, augmentant la seguretat.

Com és habitual, la improvisació legislativa obligarà a una moratòria, sembla de 14 mesos, per a l’adaptació definitiva d’entitats bancàries i de serveis.

També tenim els primers dubtes de funcionament. Alguns experts ens avisen de la problemàtica en el moment d’anul·lar o cancel·lar una adquisició o reserva. Veurem que passa, però tranquils “pagar podrem pagar”.

Facilitats per pagar… PSD2
Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *