Probablement haureu rebut un correu del senyor google, recordant-vos que el proper abril deixarà d’existir Google+. I és que l’intent d’aquest gegant per fer ombra a Facebook en cap moment s’ha acostat al seu objectiu, tot i els esforços, canvis de projecte i una forta inversió tant de recursos com econòmics.
Tot i que la noticia no agafa per sorpresa, es veia a venir de fa temps i el mes de desembre ja ens ho van avançar ells mateixos amb un comunicat, si sorprèn la sinceritat transmesa «a causa d’un ús decreixent i de les dificultats que suposa mantenir un bon producte que compleixi les expectatives dels consumidors.». Clara mostra que per ser gran, s’ha de saber guanyar i s’ha de saber perdre. Van decidir, van invertir, no ha sortit bé, a destinar els esforços a un altre objectiu. Sense excuses.
La demostració de força de l’equip de Zuckergerg amb facebook ha estat una plantofada molt gran als seus adversaris tecnològics. Fins quan? Un any, mig, un mes,… a nivell de xarxes el temps és relatiu, és més, la setmana que ve pot aparèixer un altra jove estudiant amb pocs recursos i aconseguir el que no ha fitat l’aspirant i amenaçar el campió… fins que l’un o l’altre el compri o absorbeixi,
El 2 d’abril, tancaran definitivament tots els comptes de Google+ i totes les pàgines d’aquest producte, es suprimiran els continguts (fotos, vídeos,comentaris,…) de la xarxa. Tenim suficient temps per guardar el material que hi tinguem, si no hem estat prou previsors. La decisió és definitiva, encara que es donés el cas d’arribar a l’estiu i continuar veien la nostra pàgina personal de G+, en qualsevol moment s’esfumarà. Molt important, tenir clar que només deixarà d’existir Google+ en la seva funció de xarxa social del grup, en cap cas hem de tenir cap problema per continuar gestionant el drive, docs, les còpies de seguretat de fotos, calendar,… ni el gmail.
Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Snapchat, Pinterest,… duraran pocs anys? Quedaran obsoletes? Seran substituïdes? Un peix més gran se les menjarà? Quants milers d’intents han quedat i quedaran pel camí sense que mai ningú les arribi a conèixer? La consecució de l’èxit és la suma de moltes variables: econòmiques, d’idearis, de formació, publicitàries, psicològiques, etc. I la sort? Realment compte la sort? Molt ens temem que, a dia d’avui, els resultats ja no son aleatoris per aquestes empreses. En molts casos, ja ni fem el que nosaltres volem, si no que actuem com volen elles.
Sigui com sigui. Apreciat Google +, descansa en pau!
Yo casi nunca lo usaba.
Como la mayoría, si han optado por desaparecer… 🙂