Segurament, a l’hora de menjar, unes coses t’agraden més que altres, les prefereixes cuinades d’una manera concreta i segueixes uns protocols d’educació a taula tant per tu, com pels altres. Doncs a les xarxes és bastant similar. A continuació us presentem deu consells a tenir en compte quan les utilitzem no sigui que se’ns posin malament:

    1. El plat ben cuinat. Abans de respondre un tweet o un post, pensa-ho dues vegades, que no et domini la ràbia ni l’emotivitat del moment.
    1. Mastega el que calgui. Quan no et contesten ràpid, relaxa’t, no insisteixis repetidament, sigues flexible, no arribis al punt que l’altre persona es pugui sentir assetjada. Sigues coherent amb els horaris de tothom i tingues en compte que les prioritats són molt personals i diferents.
    1. Paeix tranquil·lament. No utilitzis les xarxes de controlador, el control no és aconsellable per a ningú i el que no vulguis per a tu… recorda, les teves prioritats poden ser molt diferents a les de la resta.
    1. Dieta correcte, no te la saltis. Les xarxes no han de servir per fer el que no t’atreveixes en persona. Si no ho diries cara a cara, no ho facis virtualment. No t’amaguis on segueixes essent tu.
    1. No et passis de picant. Amenaçar algú a les xarxes també és una amenaça. Un delicte és el mateix delicte a les xarxes i amb les mateixes conseqüències. +
    1. Bufet lliure, a cadascú el seu plat. El que t’envien per privat, és privat per sempre; si fos teu, ho faries públic? La divulgació o utilització de dades rebudes privadament, a part de vulnerar la Protecció de dades personals, pot provocar importants perjudicis. De la pèrdua de confiança a tots nivells fins a problemes judicials. +
    1. Algú ha de pagar el compte. No hi ha res gratuït. L’ús de les xarxes, per més que no ens posem la mà a la butxaca, també es paga. Les nostres dades, l’accés a la nostra privacitat, els nostres contactes o nosaltres mateixos, en podem ser el preu a pagar. Si en som conscients, responsables i prudents, cap problema.
    1. Ni Caducitat ni preferència de consum. A les xarxes res s’esvaeix, com deia Cruyff som presoners de les nostres paraules. Aquí, les paraules no se les emporta el vent, demà tornaries a dir el mateix? I demà passat? El registre de les teves opinions queda in eternum.
    1. Intoxicació. Donar continuïtat a una cadena i no aturar-la et converteix en còmplice. Tant si és per escampar fakes o veritats doloroses per algú, ets conscient del mal que fas?
    1. Trip Advisor. Les xarxes formen part del nostre currículum laboral i personal, valora qualsevol publicació per a qualsevol situació posterior. Per bé o per mal, és fàcil localitzar-te, saber el que has fet, el que has escrit o el que t’ha agradat. +

Bon Profit!

10 apunts perquè les Xarxes Socials no se t’indigestin
Si t'agrada, comparteix...
FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *